考試

  1. 今日向一個學生講左個有史以來最嚴重的評語﹕<你同考官之間連溝通都有問題,考官點可能俾你合格?>………………..再頑劣的學生我都見過,由大到小都有,今次佢榮登榜首,我首次有無力感!
  2. 考試之前,學生照規矩一定好駑俾自己好大壓力<我自己都會,不過永遠扮淡定>,我照規矩安慰佢地<大不了咪肥佬!>,係丫!當你明白人生之無常,考試前教識你數學既同學反而數學唔合格,付付碌碌者反而過關,其實肥佬與否咪又係一線之隔。如我,亦試過在最惡劣條件下<手指斷軔帶、剛做完手術、實習器材失靈>,通過一連串實習試,唔係什麼先天後天因素,只係好狗運加上有做練習唧,你阿蛇我都係人一個唧。
  3. 究竟寫Blog係為左自己定為左他人呢?我好簡單,為自己感受佔好大部份,所以我理得你鍾意與否,所以我唔能夠代入所謂<blog的10大錯誤>,對不起!
  4. 繼續聽下舊歌,今晚~~~Sandy Lam
廣告



    發表迴響

    在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

    WordPress.com Logo

    您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

    Twitter picture

    您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

    Facebook照片

    您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

    Google+ photo

    您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

    連結到 %s



%d 位部落客按了讚: