點解叫刀中不二?

  1. 通常你越無錢,你就越多野想買,依?見都未見過喎!
  2. 前幾日,呢個blog突然人流大增,原來有人以為某討論區中會員<刀中不二>跟我是一人,跟手將條link貼左出黎,噢!勁丫!
  3. <刀中不二>係漫畫中華英碓裹面一個角色,佢係<無敵>既師父,兩師徒都係一個為左成為武功天下第一,而放棄一切,自廢兩目既日本刀客﹔本來呢個Nickname無乜特別,好多討論區都有人叫<刀中不二>,但開始寫呢個blog既時候,剛剛諗起一個中學同學叫做<無敵>,因為佢外形真係好似無敵,所以我呢個多口仔改左佢個花名叫<無敵>,哈哈!個個同學都話呢個花名勁貼切丫!
  4. 24 season 5 睇左三分一勒,無記下個星期今個星期播喎。
  5. 呢幾日比較勞氣,主要用黎催長毛交功課<網頁>,而唔係教仔。
  6. 下個再下個星期,又要勞氣做人之患,教下一班準醫護人員,上一班乜成績呢?好簡單,上星期碰到某考官F,佢話如果唔係外賣,一定死傷無數!!??唉!有乜理由放過佢地架?雖然係我學生。

  1. pcheung25

    小弟記得用心斬訣:
    絕情絕義
    求敗壯志
    用心斬訣
    刀中不二

    用過黎寫書法功課架!

  2. 厲害,小弟已經唔多記得,不過當年睇<中華英雄>無敵與刀中不二一戰,真係覺得非常經典,比金太保唐人街大戰、元武對羅漢、黑龍島大戰、自由神像下對無敵、司徒無量橫掃地獄門、英雄對戰狂、英雄對火鳥更震撼。

    記得當年好似有個讀者投票,無敵師徒一戰好像高票當選最乜乜乜乜場面。

  3. pcheung25

    yes ar, 跟住只有黑豹淚眼大與神武不死決戰長城,才叫做有少少無敵師徒一戰的氣勢! 現在論最好睇的武俠漫畫,當推井上雄彥的浪客行了!

  4. 浪客行!我買了幾期就放棄咯,因為知道有排追,等佢出到咁上下再算,反正劍聖宮本武藏的故事我以前也看過一點。
    依家根本無漫畫想追!本地?算了吧!日本?等有大結局才算,我不想再等作者五六七年。

  5. Albert

    24 Season 5 我同事o係大陸買左DVD, 不過得頭12集…… source 係 Fox o既 HDTV, 我剛剛睇晒12集, 而家搵緊13、14集, 我見VeryCD有呀




發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s


  • 頁面

  • 其它

  • 分類

  • 彙整

  • 三月 2006
    « 二月   四月 »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • 本 著作 採用 Creative Commons 姓名標示-非商業性-相同方式分享 2.5 授權條款授權.

    This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
  • 被劈次數

    • 74,971 hits

%d 位部落客按了讚: