情緒低落

呢幾日情緒有點低落,我相信自己知道發生乜事,希望過兩日會好轉啦!

***

【 生果報 】 房 屋 及 規 劃 地 政 局 局
長 孫 明 揚 早 前 聯 同 賭 王 何 鴻 燊 等 商 人 合 資 購 買 馬 匹 「 良 友 之 寶 」 , 民 主 派 認 為 有 利
益 衝 突 之 嫌 , 但 政 制 事 務 局 局 長 林 瑞 麟 堅 稱 , 購 買 馬 匹 事 件 與 房 屋 政 策 並 無 關 連 ,
同 時 未 有 影 響 孫 明 揚 需 要 處 理 的 範 疇 , 當 中 不 涉 任 何 利 益 衝 突 , 亦 無 違 反 問 責 官 員
守 則 。

我唔知林生「 up 」乜,唔通孫公同賭王史丹利要一齊買屋先算有利益衝突?就算有日影倒佢地兩個係公廁搞基或者一齊夾份包二奶都唔係有乜利益衝突!係咪?

對唔住,我借用同性戀者形容佢地係我唔岩,因為侮辱左同性戀者!

我地要對特衰政府班官既道德水平要求要再降低先得!

***

生果報 】 天 水 圍 錫 降 村 昨 凌 晨 揭 發 虐 兒 案 。 一 對 不 負 責
任 的 父 母 , 將 兩 名 兩 歲 半 及 15 個 月 的 兒 子 , 留 在 住 所 內 不 顧 , 小 兄 弟 捱 餓 半 天 、
便 溺 幾 乎 溢 出 尿 片 , 滿 身 骯 髒 嚎 啕 大 哭 多 個 小 時 , 街 坊 忍 無 可 忍 報 警 。 警 方 到 場 在
村 內 另 一 個 單 位 , 尋 獲 小 兄 弟 的 祖 父 , 但 對 方 竟 然 狠 下 心 腸 拒 絕 接 收 , 一 臉 不 悅 地
說 : 「 佢 老 竇 老 母 梗 係 返 大 陸 啦 ! 」 令 在 場 人 士 側 目 。 至 早 上 小 兄 弟 的 母 親 自 行 到 警 署 協 助 調 查 , 她 涉 嫌 虐 兒 被 捕 及 通 宵 扣 查 。

咁殘忍,生個小朋友出黎做乜?




    發表迴響

    在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

    Facebook照片

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

    連結到 %s



%d 位部落客按了讚: